Makaron ketogeniczny

Makaron ketogeniczny
4.8
(257)

Makaron ketogeniczny

Makaron ketogeniczny to rodzaj makaronu, który jest przyjazny dla diety ketogenicznej. Dieta ketogeniczna to dieta niskowęglowodanowa, wysokotłuszczowa i umiarkowana w białku, która ma na celu spowodowanie, że organizm wchodzi w stan ketozy.

Makaron ketogeniczny jest zwykle wytwarzany z alternatywnych mąk, takich jak mąka migdałowa, mąka kokosowa, mąka konjac (shirataki) lub mąka z ciecierzycy, które mają niższy poziom węglowodanów niż tradycyjna mąka pszenna lub makaron.

Makaron ketogeniczny może mieć mniej niż 10 gramów węglowodanów na porcję, co pozwala na jego spożycie w diecie ketogenicznej, która zwykle wymaga spożywania mniej niż 50 gramów węglowodanów dziennie.

Makaron ketogeniczny przepisy

Jak Ci się podobał ten post?

Click on a star to rate it!

Średnia ocena 4.8 / 5. Vote count: 257

No votes so far! Be the first to rate this post.

O autorze

Sprawdź również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *