Kotlety z bakłażana

Kotlety z bakłażana
4.8
(199)

Kotlety z bakłażana – prosty przepis

Kotlety z bakłażana – Składniki:

2 bakłażany
pół szklanki bułki tartej
1 jajko
50g gramów żółtego sera (drobno startego)
3-4 ząbki czosnku
oliwa z oliwek, sól, pieprz

Przygotowanie:

Bakłażany przeciąć wzdłuż, natrzeć oliwą, opruszyć solą i pieprzem. Ułożyć na blaszce do pieczenia i piec ok. 40 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni – mają być miękkie i brązowe. Po upieczeniu ostudzić, miąższ wyjąć ze skórek za pomocą łyżki i przełożyć na sito. Dobrze odcisnąć i posiekać drobno. Wszystkie składniki połączyć w misce – masa powinna mieć konsystencje mięsa mielonego. Z masy ulepić niewielkie kotleciki i smażyć na patelni do złotego koloru.
Smacznego!

Jak Ci się podobał ten post?

Click on a star to rate it!

Średnia ocena 4.8 / 5. Vote count: 199

No votes so far! Be the first to rate this post.

O autorze

Sprawdź również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *