Błona skorupki jajka kurzego – suplementujesz kolagen? A czy wiesz, dlaczego warto zainteresować się multi-kolagenem z błony skorupki jaja kurzego?
To nowość w branży wellness i pielęgnacji skóry – odkrycie, że niezwykle wszechstronnym źródłem kolagenu jest błona skorupki jaja kurzego. Cieniutka warstwa oddzielająca skorupkę od białka, choć wydaje się bardzo delikatna, jest zaskakująco mocna i sprężysta. Dostarcza multi-kolagenu, czyli różnych jego typów, wśród których na szczególną uwagę zasługuje kolagen typu V i X. Dlaczego? Bo te dwa typy kolagenu można znaleźć tylko w błonie skorupki jaj! Kolagen typu V buduje skórę, włosy i rogówkę oczu. Kolagen typu X znajduje się w chrząstkach stawów i wspomaga tworzenie kości.
Poznaj korzyści płynące ze stosowania multi-kolagenu z membrany skorupek jaj, czyli najbardziej kompletnej kompozycji kolagenowej stworzonej przez naturę. W błonie skorupki jaja występują również znaczne ilości kwasu hialuronowego, elastyny, siarczanu chondroityny, glukozaminy, lizozymu, keratyny oraz szereg makro- i mikroelementów: żelazo, cynk, mangan, magnez i miedź. Cały ten konglomerat cennych substancji powstaje naturalnie, dlatego wyróżnia go wysoka bioprzyswajalność.
Optymalne wsparcie dla skóry
Nie bez powodu kolagen jest obecnie składnikiem wielu produktów jako kluczowy element pielęgnacji zgodnej z nurtem healthy ageing. Ponieważ błona skorupki jaj zawiera kolagen typu V i X, pomaga wygładzić drobne linie i zmarszczki, nadając skórze bardziej młodzieńczy wygląd. Stymuluje także produkcję białek – fibryny i elastyny, które są niezbędne dla zdrowia skóry. Wspiera funkcję barierową skóry, która chroni organizm przed zewnętrznymi najeźdźcami, takimi jak bakterie i wirusy. Poprawia jędrność i elastyczność skóry oraz jej zdolność do zatrzymywania wilgoci.
Innowacyjna technologia
Co sprawia, że multi-kolagen stanowiący kluczowy składnik produktów Oviline zapewnia im spektakularną skuteczność działania? Nasze kosmetyki zawierają w 100% czystą, sproszkowaną błonę, pozyskiwaną metodą suchą bez użycia wody czy substancji chemicznych. Technologia separacji błony została opracowana przez polskich naukowców i objęta ochroną patentową, co stanowi najlepszy dowód jej wyjątkowości. Dzięki technologii Pure Egg Membrane uzyskujemy biogenny materiał, zachowujący wszystkie biologicznie czynne substancje składowe, w tym kolagen, który ma niemal identyczną budowę z kolagenem występującym w organizmie człowieka.
Filozofia „zero waste”
Co jeszcze wyróżnia naszą technologię? Jest w pełni zgodna z trendem upcyklingu, czyli wykorzystaniem wartościowych elementów różnych surowców, dotychczas stanowiących produkt uboczny na przykład w produkcji spożywczej. Skorupki jaj kurzych, pozostające po użyciu jajek do produkcji artykułów spożywczych, nie są już traktowane jako odpad, lecz zostają wykorzystane jako źródło cennych substancji. Nic się nie marnuje!
Błona skorupki jajka – jedyne źródło kolagenu dla wegetarian
Błona skorupki jaja to jedyne źródło multi-kolagenu, które nie wiąże się z cierpieniem zwierząt, a zatem jedyna opcja dla wegetarian! Dzięki unikalnemu składowi błony skorupki, wegetarianie mogą cieszyć się korzyściami płynącymi ze stosowania kolagenu, które wcześniej były dostępne tylko dla osób stosujących produkty zawierające kolagen pozyskiwany z martwych zwierząt.
Czy potrzebujesz więcej argumentów przemawiających za tym, że błona skorupki jaja kurzego zasługuje na miano skarbu natury? Prawda jest taka, że większość produktów kolagenowych dostępnych na rynku nie zawiera wszystkich niezbędnych rodzajów kolagenu. Tymczasem kosmetyki i suplementy Oviline oparte na multi-kolagenie z błony skorupki jajka dostarczają najbardziej kompletnego kompleksu kolagenowego.